Nummer 9160 - Een jongen in het Jappenkamp
Nummer 9160 - Een jongen in het Jappenkamp
0 Reviews | Review toevoegen

Piet Alderlieste was pas 10 jaar oud toen er plotseling een einde kwam aan zijn onbezorgde leventje in Indië. Na de Japanse inval kwam hij terecht in het Jappenkamp.

Verzendkosten

€ 0,00 

€ 15,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

De gebeurtenissen en omstandigheden in de kampen staan Piet na meer dan 75 jaar nog steeds scherp voor ogen. Auteur Annemarie Bootsman tekende zijn verhaal op: het verhaal van geïnterneerde nummer 9160.

Samenvatting

Piet groeit onbezorgd op in Nederlands-Indië als oudste kind in een Nederlands ambtenarengezin. Dat leven verandert compleet als de kolonie in 1942 door Japan veroverd wordt. Na een paar maanden interneert de Japanse bezetter alle Nederlanders, de mannen apart van de vrouwen en kinderen. Piet belandt in verschillende kampen onder kampnummer 9160. Hij wordt bij zijn moeder weggehaald als hij twaalf wordt en in aparte jongenskampen terecht komt. De steeds slechter wordende omstandigheden veranderen Piet van een kind in een overlever. Uiteindelijk capituleert Japan voor Piet net op tijd, als hij meer dood dan levend in een ziekenboeg ligt.

De nu 88-jarige Piet heeft zijn kampperiode nog altijd helder voor ogen staan. Samen met auteur Annemarie Bootsman heeft hij zijn herinneringen samengebundeld in een meeslepend verhaal. ‘Ik hoop dat het verwoorden van mijn herinneringen ertoe kan bijdragen dat men uiteindelijk tot een mild standpunt komt ten opzichte van “de vijand”, omdat daar ook velen slechts hun plicht jegens het militaire gezag dienden uit te voeren’, aldus Piet. ‘Als wij onze haatgevoelens blijven behouden en die overdragen op onze kinderen en anderen komt er nimmer vrede’.

Auteur: Annemarie Bootsman, Piet Alderlieste 
Aantal pagina's : 120
Uitvoering: softcover 
Druk : 1 


 

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.